5.Esport i empresa

Que tenen en comu dos atletes d’èlit com Gaby anderseen i Dick Fousbory amb la direcció estratègica d’una empresa. Doncs aparenment res, però si observem aquest dos esportistes de manera individiual ens adonem que tots dos mostren dues maneres d’enfrontarse al rendiment d’elit, dues maneres de mostrar la seva implicació en la manera de aconseguir els resultats per a la seva empresa. Mentres Gaby anderseen va passar a la fama en el jocs Olimpics de Los Angeles 1984 per la seva agònica i reconeguda arribada en la prova de la ´Marató , Dick Fousbury va sorpendre a tothom en els jocs olimpics de Mexic 1968 superant el llisto i gaunyant la prova de salt d’alçada. Des d’un punt de vista empresarial hem de reconeixer el valor dels dos esportistes però només puc donar suport a l’actitud de Dick Fousbury. La Gaby anderssen va esgotar tots els seus recursos durant la prova , li va mancar planificació , encara que ho va suplir amb una capacitat de patiment digna de tot elògi , el resultat va ser força pobre. No puc estar d’acord amb els directius que buscan el reconeixement de l’empresa a base de mostrar el seu cansanci extrem. D’altre banda tampoc puc donar suport a aquelles empreses que expresament “cremen” el seus talents a base de tasques de poc valor afegit.
Jo prefereixo l’actitud d’en Dick fousbury , basada en la reflexió i en la innovació (i evidentment en el treball, pot ser més dur i extenuant que aquells que el fan més evident).
Dick Fousbury no només va guanyar la medalla d’or als Jocs Olimpics sino que va conquerir la proba fent que el seu estil fos universalment aceptat.
Als nois i a les nois que fan esport , els hem de destacar els dos exemples per la quantitat de valors positius que aportan , però ells han de valorar duarant el seu aprenentatge que només amb esforç ,encara ques sigui limit, no serà suficient en moltes de les ocasions, a aquest esforç l’hem de sumar la planificació i la innovació conscient com va fer Dick Fousbury
.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: