6.Moment de crisi

Fa ja una quant anys que vaig comprar el llibre de Garry Kasparov”Com la vida imita als escacs”, de la seva lectura se n’extreuen algunes lliçons  d’un esportites de màxim nivell que va fer de la seva maestria el motiu de la seva vida , durant molt anys d’ella. En aquests cas i per motius coincidents amb el meu moment laboral, us parlaré d’un capitol que ell ve a anomenar “Moment de Crisi“, Ell defeineix com a crisi “aquell moment on les preguntes no poden ser respostes”, identifica els moments de pressió com aquells on les errades són possibles  fins i tot per al grans mestres de l’escac. …”Vaig col.locar  la meva reina en una casella equivocada. Em va passar per alt un detall. El meu moviment li va donar la possibilitat a Karpov de defernsar-se d’una manera més efectiva, en aquell moment estava a un sol moviment de guanyar el campionat del mon.Però  la resposta poc reflexionada de Karpov  tampoc va resultar la millor i vaig poder recuperar la inicitativa”

Kasparov explica que “Les crisi ens posen a prova i ens permeten desenvolupar les nostres capacitats i sentits, s’apren d’aquest tipus de situacions ja que aquestes exigeixen decisions atìpiques , en aquest context és obligat`posar en joc factors més abstractes i subjectius. Es llavors  quan el gran lider es dintingueix del simplement bo.”

Si les crisi són substàncials als ser humà,que fem que no preparem als joves esportistes a preveure i a enfrontarse a les crisi .L” educador hauria de programar sistemàticament la vivenciació de “crisis”, de manera compromesa i innovadora,en lloc de temer aquest moments de tensió màxima i risc , hem d’aceptar-los com a inevitables i concentrarnos en millorar  la nostre capacitat per predirlos.La resta són accions motrius encadenades sense gaire gràcia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: