7.Basquet i Anglés

Segons un estudi publicat entre d’altres per “El Periodico de Catalunya” sobre  la competència lingüística, realitzat entre els alumnes de 4t de l’ESO de 14 estats, Espanya ha quedat en la novena posició, empatat amb els dos següents, Polònia i Portugal. L’estudi analitza el nivell dels alumnes tant en la segona llengua com la tercera. En domini de la segona llengua (l’anglès en gairebé tots els casos), només estem davant de la Gran Bretanya (el segon idioma és el francès), França i la regió flamenca de Bèlgica.

Algunes escoles comencen a entendre que l’angles com a llengua de comunicacio necessita més interaccions lliures, més ludiques, mes intuïtives , menys reglades. D’es d’aqui ,modestament , m’agradaria proposar  l’Esport en Anglés. , i per exemple el Basquet en Angles. Conceptes com : Jump, look ,nice pass, ball, dribling,hand, wrist, fast break, inside, outside…… com exemple  i entre cents d’interaccions simples i més complexes. Però encara predominen actituds del segle XIX , en el segle XXI. Els nois mai més tornaran a ser-ho i aprofitar per donar valor afegit a tot  el que fan , hauria de ser compromis inel.ludibles per a tota la societat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: