15.Singulars: Mario Alonso “l’Exercici físic no és un luxe, és una necessitat !”

Segon comentari deribat de la lectura del llibre  d’en Jaume Barbera. En aquest cas monogràfic sobre els comentaris que va fer el doctor Mario Alonso al programa de tV3, entre d’altre coses Mario Alonso parla de la necessitat de mantenir-nos OPTIMISTES no només per beneficiar el nostre benestar mental , sinó també per un bon funcionament fisiòlogic.Per mantenirnos optimistes,  el doctor Alonso recomana  , entre d’altres , FER EXERCICI FÍSIC, ell apunta que ” ..Hi ha  una enorme conexió entre la pràctica de l’exercici físic i l’estat emocional d’una persona. Això és degut a l’alliberament d’na hormona anomenada oxcitosina. Aquesta hormona desconecta l’amigdala a escala cerebral i la persona pren noves perspectives. Les persones en general  i aquelles que s`ho estan passant malament han de tenir en compte que l’exercici físic no és un  luxe, és una necessitat.En la depressió, l’estat d’anim és  molt limitant, si es fa activitat física s’ha observat que els hipocamps, que ens ajuden a apendre, a tenir alegria  i acontrolar el pànic, experimenten un creixement…”

Doncs bé, quin millor regal li podem fer als nostres fills que donar-lis eines per enfrontar-se,  en edat adulta, a les seves responsabilitats.Per això és tan impòrtant que els nois facin esport,i que aquesta activitat física recaigui amb responsabilitat en professionals que facin  creixer,  en aquest anys infantils, les actituts i els valors esencials !! SENSE EXCUSES !!!!!!!

La imatge és de Josiah Mackenzie a flickr

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: