16.Valors i esport: Carlos Gonzalez:”El més important és la intencionalitat”

Comentari a rel d’un reportatge de tres minuts de tVE , emes el passat dia 5 de juny al telediario 1. En ell ,es destaca, la gran importància que te l’esport i l’activitat física en el desenvolupament global dels nois i noies. Apareixen entrenadors, monitors, mestres, responsables d’ONG`s , tècnics d’ESADE amb estudis basats en percentatges, pares…..i tots apunten a que l’esport ben entès és també font de formació en valors , entre d’altres la solidaritat, l’esforç, la auto superació , la capacitat de treballar en equip, l’autoestima i la percepció de de l’auto capacitat ( jo PUC!)…..però destacaria d’aquest vídeo el comentari de Carlos Gonzalez ,professor de L’INEFC de Barcelona…”el més important és la intencionalitat”.És de rebut que monitors voluntaristes en el millor dels casos o pseudo entrenadors en el pitjor, entrin en un espai educatiu com un camp de futbol , un a pista de basket , un tartan d’atletisme o un tatami de judo , sense cap intenció prèvia de focalitzar a tots els nens i sempre, un o altre valor ? Doncs no NO es de rebut. Un professional de l’esport , en un espai educatiu és bàsicament un FELICITADOR. punt!

D’altre banda reforço el missatge d’aquest comentari amb dos opinions  ja recollides a aquest blog , del programa singulars de tV3.

Victor Grau Serrat 😦 co director de D-Lab al MIT ) Institut de tecnologia de Massachuset. “Es necessari fomentar la capacitat creativa i la cultura del TU POTS”

Emilio Calatayud😦 Jutge de menors a Granada): Cal potenciar l’educació fonamentada en els valors

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: