18.Montserrat del Pozo” L’actitud del professor-monitor és clau en el procés educatiu”

Montserrat del Pozo és la directora del Col·legi Montserrat de Barcelona , ella parla en el llibre “Escoltar per apendre “(Jaume Barbera) del coneixement i ús dels mecanismes que permetin desenvolupar les intel·ligències múltiples com a gran eina per a aconseguir una formació global per a cada nen.(en l’entrada nº 4 d’aquest blog destacava que una d’aquestes intel·ligències a potenciar és la cinestèsica -corporal , es a dir aquella que te a veure amb el moviment corporal ordenat i eficient).

Doncs bé aquesta dona destaca en aquest mateix llibre que per aconseguir potenciar aquestes intel·ligències, és condició inel.ludible l’actitud del professor ( en aquest comentari per a mi monitor-entrenador)Ella parla de” monitors il·lusionats i entusiasmats i no cansats i/o decebuts.Monitors que sàpiguen deixar la seva motxilla personal( i no només problemes sino també propies motivacions al.lienes a la formació dels nois) per ocupar-se  i centrar-se només del alumne -esportista. Monitors que no han de posar-se davant del alumne sinó al seu costat i entre tots dos tirar endavant. Primer de tot el monitors ha d’aconseguir motivar a l’alumne ( ull ! potser seria suficient no desmotivar-los)i després entendre que la formació és cosa de dos: el monitor obre camins però cal que l’alumne els recorri i en descobreixi els seus secrets a partir de la seva pròpia experiència”. Hem de creu i fer creure que l’alumne (TOTS!)que pot arribar a pensar ben alt, que pot arribar a fer el cim.

Necessitem com diu l’autora de monitors il·lusionats i entusiasmats que entenguin que l’objectiu MAI pot ser grupal si aquest anul·la i/o limita les iniciatives i il·lusions d’alguns dels membres!!!!

En la fotografia: Antonio Barea (llicenciat en INEFC , en una de les clases del 10ª curs CIATE ( curs Iniciació a Tecnic Esportiu ) que Lleuresport organitza amb el suport de la Secretaria General de L’Esport.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: