19. Eduard Punset: “El pitjor és aturar-se”

Fent un cop d’ull al llibre d’Eduard Punset “Viatge al Optimisme” trobo per casualitat aquesta frase ” El pitjor és aturar-se” així com a conseqüència el millor és “continuar en moviment” es a dir KEEP MOVING! com a declaració vital. I això té, segons l’autor, una justificació científica:”Si t’atures , si deixes de moure’t, si deixes de tenir relacions socials es van extingint les teves neurones i decauen les ganes de viure”. La capacitat de relacionar-se és una de les principals qualitats dels humans i l’absència d’aquestes relacions porta a la depressió . (la soletat és una de les major causes d’enfermetat en la societat actual). Així l’home esta dissenyat per a formar d’un o altre col·lectiu, els individus que desenvolupin una major capacitat per relacionar-se amb excel·lència amb col·lectius variants tindran una avantatge competitiva respecte als altres. La capacitat de treballar en equip , juntament amb la creativitat i la concentraciósón els tres factors determinants que Eduard Punset destaca com a noves competències bàsiques per a les properes generacions.

Doncs si volem uns joves socialment competents , els hem d’iniciar des de nens a jugar i a fer esport per desenvolupar de manera lúdica aquestes tres grans qualitats.L’educador que estigui amb els nois NO ha de confondre els objectius, aquests només poden ser aquest tres i a més SEMPRE a i A TOTS!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: