20.Andres Iniesta (Innovador):” Si hi ha control , tot és possible”

El recent nomenat ” millor jugador d’Europa 2011-2012″ declara en una de les seves entrevistes que la clau de la seva excel·lència recau en la seva capacitat de “control” . Que vol dir Iniesta amb aquesta afirmació? Jo interpreto que ell no diferencia entre un control ( acció tècnica ) i la capacitat de prendre decisions encertades en situacions de màxima pressió. Tan en una com en l’altre vessant Iniesta és un referent.

En la primera , Iniesta dona un altre dimensió al joc , ja que és capaç de donar continuïtat a passades que si no fos per ell cap jugador gosaria a fer ni a imaginar. Podríem dir que la seva capacitat de “control” a reinventat el concepte Futbol. D’alguna manera Iniesta ha estat un innovador, però ho ha estat per necessitat. Sense aquesta habilitat , segur que ha estat reforçada durant moltes hores , Iniesta no seria ni jugador de futbol.

Des d’un punt de vista educatiu , podem extrapolar l’experiència d’Iniesta a cada entrenament, l’únic que hem de fer és posar als nois en situacions variables on hagin de imaginar noves respostes, entre elles la capacitatdde control ( en la seva expressió més amplia) i doncs ….que nassos esperem!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: