21. L’escola ha de liderar de nou” (diversos autors)

Tres articles de diferents professionals han destacat en aquest mes d’agost la necessitat de tornar a reflexionar sobre el paper de l’escola en aquesta societat. Tots tres coincideixen en la necessitat d’abandonar quan abans millor aquest model que prima l’avaluació per continguts per un altre que fomenti la creativitat , l’experiència , els valors  i el treball en equip com a camí imprescindible per aconseguir l’excel·lència.

En Woodie Flowers .Catedràtic del MIT , en una entrevista a la Contra de la Vanguardia , aposta per una educació on es fomenti l’excel·lència en el treball en equip, per  a ell el contingut  NO és important  sino com ensenyes a aprendre-ho, “res que valgui la pena no es pot aprendre sinó és fent!L’empatia activa és el principi de qualsevol coneixement” ell proposa com mitja educatiu: Proposar un repte superior a les capacitats individuals de cada membre de l’equip!! AMEN

En Jordi Carmona , Director de l’escola Garbi Pere Verges d’Esplugues. parla en un article en la Vanguardia de nous temps , de temps de RESILENCIA més com una actitud que com un valor, la d’encarar les situacions adverses amb optimisme.Comenta  la necessitat d’aplicar a les escoles criteris empresarial dels bons i fomentar l’avaluació per competències, impulsar la creativitat  com eina per desenvolupar el talent de TOTS els alumnes.

En Xavier Vilasis (Cap del Laboratori de Fisica d’Altes Energies) La Salle -URL.  exposa en la seva editorial de la Vanguardia  del 31 d’agost, que  en la actualitat la característica més valorada en  qualsevol grup de recerca científica d’elit és la CAPACITAT DE TEBALL EN EQUIP

Clam: Dons bé  SI LA CREATIVITAT , L’ESFORÇ I EL TREBALL EN EQUIP són i seran les eines més importants que hauran de portar en seu bagatge els nois i noies actuals, quina millor forma de millorar en aquest aspectes que practicant esports que en el seu ADN tinguin aquestes característiques !Però no es suficient  estar Inclòs en aquest esports , es necessari una participació activa  i això només s’aconsegueix amb bons programes , bones recursos i sobretot BONS PROFESSINALS que acompanyin als nois en el procés, sense excuses ni objectius mediocres. L’escola ha de fomentar un esport de MAXIMA qualitat. menys és insuficient.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: