23. Lougborough University: Aspectes psicològics de l’esport 2

.

 En aquest post em faig reso de l’estudi que el doctor David Fletcher i James Rumbold de l’Universitat School of Sport , Exercici and Health Sciences , varen fer per mesurar quines eren les millors estratègies que feien servir els atletes d’elit per gestionar l’estrès i generar optimisme . Ells expliquen que durant els Jocs molts atletes britànics varen tenir que gestionar no salament els nervis i dubtes normals de qualsevol competició sinó que ,d’afegit van tenir que suportar la pressió de competir en el seu país. Quines estratègies bàsiques van fer servir la majoria d’aquest esportistes? .Després de 64 entrevistes els autors van concloure que la combinació certes tècniques psicològiques és l’estratègia més efectiva. Aquestes tècniques són les següents Positive self-talk,Relaxation: Muscular or mental ,Visualisation, . L’article continua així…

Positive self-talk: Positive statements help to reduce any negative doubts and provide athletes with reassurance; boosting their self-belief prior to performing.

Relaxation: Muscular or mental relaxation allow athletes to reduce any tension before competing, calm their thoughts, think rationally under pressure and focus on their performance.

Visualisation: Imagining a successful outcome or the perfect performance under pressure provides athletes with a great deal of confidence in the lead up to a pressurising competitive event.

James Rumbold explains: “This review has incorporated over 30 years of work in the area of stress management with competitive sport performers. Although there have been a variety of successfully used techniques, what is particularly interesting is that positive self-talk, relaxation and visualisation combined together is the most effective strategy for managing athletes’ stress, and, optimising their performances. This combined approach is more powerful than using any single technique in isolation and this also holds true across a range of competitive standards.””

Doncs bé, no seria totalment necessari que els nois i noies que s’inicien en la pràctica esportiva , comencessin també a conèixer aquests recursos?. I no estic parlant d’un ús esportiu sinó d’un autoconeiximent més complert que augmentarà el seu bagatge personal i per sempre.! Estan senzill que no fer-ho és una pena

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: