25. Paco Seirul.lo 2: ” La Preparació Fisica no existeix”.

Segon apunt  de l’article publicat pel diari Marca a l’any 2007 ,on Paco Seirul.lo i Angel Cappa parlaven d’uns dels grans errors dels esports actuals, ells expliquen que :”Una cosa és preparar-te físicament i altre preparar-te físicament per a fer un esport en concret”.  Es destaca la creència generalitzada de que “primerament hem de construir un “atleta” i desprès l’adaptarem a l’esport en concret. Cada esport té unes necessitats i una especificitats, no es qüestió de córrer sense més sinó adaptar-te a córrer respecte la pilota, els rivals i els companys”

Es a dir, hem  afegir la pilota i el concepte joc  en cada entrenament que busquem una certa  adaptació física, ja que  al treball específic li sumen l’aspecte coordinatiu i cooperatiu específic de cada modalitat.Però hauríem d’explicar, per sumar continguts a l’article que , si pretenem millorar intencionadament el rendiment físic dels nostres jugadors ( que és molt pretendre) ho hauríem de fer de manera INDIVIDUALITZADA, sinó com a molt aconseguirem desmotivar als participants amb exercicis estandar  i en el pitjor dels casos lesionar o castigar als cos innecessariament .

Clam al cel 25…doncs si sabem que és una quimera per no dir una loteria el resultat de sotmetre als nois a carregues físiques indiscriminades, que nassos estem fent aprovant que els nois i les noies facin voltes al camp de futbol o basquet , en el millor dels casos, o correr pel carrer en el pitjor . Si us plau una mica de coherència!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: