28. El Curs”L’Animador Esportiu” IMAE 1987/88

D’aquí a poques setmanes es compliran 25 anys  d’aquest primer curs de formació ( 40 hores) de caire soci- esportiu  que varem fer el meu germà , un amic ( David), i jo mateix, a la seu del desaparegut IMAE (Institut Municipal d’Animació i Esplai), en col.laboració amb l’Area d’Esport de l’Ajuntament de Barcelona i l’IME ( Institut  Municipal d’Educació) .  L’IMAE , va ser el primer institut municipal que va  dotar de contingut al treball voluntari de molts  monitors, en uns anys 80 plens de nous reptes , l’animació sociocultural i dintre d’ella l’animació esportiva  , va començar a  créixer qualitativament.

D’aquells inicis  i rellegint el programa del curs  em trobo amb  un curs on el concepte esport  estava molt lligat a la socialització i  el  JOC , tant d’animació com el pre-esportiu  era peça central de moltes de les seves sessions. Aquest es presentava sovint de manera molt creativa i engrescadora.

Alguns del seus ponents, han esdevingut professionals reconeguts   de la pedagogia i la difusió de l’activitat física , entre ells  Joan Carlos Burriel ( INEFC Barcelona ),Mercedes Rios, Teresa Lleixà o Miguel Angel Torralba.

Fent una valoració retrospectiva  ,el concepte” Animació esportiva  “ em sembla força encertat , ja que qualifica al monitors com a dinamitzador i no tant com tècnic .Actualment 25 anys desprès, la majoria de monitors esportius  volen ser definits com a”tècnics” i menystenen el concepte animador o dinamitzador per desconeixement o ego mal entès.

En resum ,va ser una primera experiència molt positiva que va ha anat guanyant credibilitat a llarg d’aquest anys.

Malauradament ,les mancances que aquell curs volia corregir , segueixen vigents en moltes de les escoles esportives de la nostre ciutat,  així  recomanaria efusivament a  la gran  majoria dels educadors responsables d’aquestes pràctiques   pasar per aquests mateixos continguts de 1988.

  1. L’aniamció esportiva com concepte
  2. Concepte de socialització i recreació en l’esport.
  3. El subjecte d’intervenció: Nens, joves , adults, 3º edat
  4. Orientacions sociorrelacionals per treballar amb un grup esportiu
  5. La programació esportiva
  6. El JOC
  7. El Joc col.lectiu i l’inicació esportiva I,II,III
  8. Experiencia pràctica
  9. Taula rodona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: