29. Josep Corbella:”Ningú no hi creia i van guanyar el Nobel”

Aquest comentari  es desprèn de l’article publicat a La Vanguardia  el dia 12 d’octubre de 2012,titulat “.”Ningú no hi creia i van guanyar el Nobel” i en ell es parlava de la gran injustícia educativa d’etiquetar als nois segons els seus expedients acadèmics i segons aquests paràmetres extrapolar un futur més o menys brillant.Per il·lustrar la narració ,l’autor anomena 5 científics d’alt nivell que en la seva infantessa van ser catalogats com “incapaços” i gràcies a les seves grans capacitats de sobreposar-se a les adversitats van arribar a assolir els més grans reptes. Josep Corbella ( autor del text) destaca  entre d’altre Shinya Yamakana“El seu pare pensava  que seria incapaç de guanyar-se la vida . Nobel de Medicina 2012” .Carol Greider  , diagnosticada com a dislèxica “Va rebre classes de reforç a l’escola , pensava de si mateixa que era beneita” Nobel de medicina 2009. Eudald Carbonell  , Arqueòleg, Catedràtic  de la Universitat Rovira i Virgili. “Mai vaig un  ser bon estudiant,de petit era incapaç d’estar-me quiet en una aula.” L’Eudald era dolent aprenent el que volien ensenyar-li i molt bo aprenent al que ell li interessava. “sense  entusiasme i sense dedicació no es fa bona ciència.” Ser HIPERACTIU , no és cap defecte , és una manera de ser , que en el seu cas ha acabat sent un avantatge.”D’aquests arqueòleg m’ha interessat el suport que li va donar la seva avia Pepita,en forma de ànims i autoconfiança. No és aquest l’Únic camí de tot procés educatiu.?crec que si, que si a tots nois els hi mostrem que progressen, sense unes notes sancionadores, no abandonaran una via que els incentiva .

En l’article  es destaca una gran qualitat  d’aquests investigadors ,  a part de l’autoexigència i la capacitat de sobreposar-se a les adversitats, s’hauria d’afegir la capacitat de TREBALL EN EQUIP

Doncs bé  si actualment es prima més les competències que els títols a l’hora d’assolir un treball, que fem amb una educació quer prima exactament el contrari.? L’educació s’hauria de fonamentar sobre aquests dos pilars bàsics . 1. Capacitat  de generar autoconfiança. 2. Capacitat de treball en equip.

Aquests dos gran pilars educatius tenen en les pràctiques fisico-esportives un escenari IDEAL per desenvolupar-se , només calen professionals que entenguin quin és el seu rol i SENSE EXCUSES es posin a treballar …i JA!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: