30. Parlant de la Frustacio

Dos autors han cridat la meva atenció aquests últims dies i tots dos fan esmena implícita o explícitament al tractament educatiu que li donem als moments que causen FRUSTRACIÓ. Joan Golobart en La Vanguardia, defineix com un dels moments més difícils que hem de passar és quan no es compleixen les nostres expectatives, amb l’exemple d’un jugador de futbol que no aconsegueix ser titular , destaca la seva capacitat d’ AUTOCONTROL al no deixar-se portar pels pensaments negatius i canalitzar les seves energies en seguir millorant. Joan Golobart acaba amb un” Clam ” quan es pregunta per que l’actual sistema educatiu no proporciona intencionadament eines per sobreposar-se a les circumstàncies frustrants que inevitablement apareixeran. ( Altres autors ja comentants com Punset o Gasparov ja van abundar en aquesta necessitat de l’auto aprenentatge emocional).

D’altre banda Roger Schank , en La Contra de la Vanguardia, parla de que “És fent que se n’aprèn” i aposta per una educació que es primi l’experimentació i l’autovaloració a traves de repetides equivocacions que aportin valor, rebutjant , des de el seu punt de vista i des de l meu també, els SUSPENSOS FRUSTRANTS

Així reflexionant sobre els seus comentaris voldria apuntar que l’esport, és com sempre una de les millors eines per fer aquests aprenentatge vital. I no m’estic referint a adaptar-se a les circumstancies adverses quan aquestes es presentin , ni actuar autoritàriament, sinó tot el contrari , ensenyar als nois i noies a ,cordialment, a gestionar MOMENTS FRUSTANTS INTENCIONATS per que crear mecanismes d’auto resposta positives.

Per fer això es necessiten bons professionals que entenguin que el moments esportiu és

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: