31. Principi de diversitat

Molts autors han explicat reiterades vegades la necessitat de no repetir cap exercici en els entrenaments, les raons són tan actitudinals com d’adaptació dels participants a nous reptes, encara que aquests quedin distants de les accions típiques de l’esport escollit. Tan és així que els entrenaments dels  jugadors del Barça , esportistes d’elit,es fan servir aquestes recomanacions de manera compromesa. Dissabte El Mundo Deportivo , publicava l’ imatge d’aquests jugadors jugant amb una cistella  a una mena de futbol amb basquet. Celebro l’iniciativa perquè com he comentat en altres comentaris , no hi ha res més interessant i educativament més responsable que fer que els nois juguin.

Doncs no creieu que faria falta reforçar aquest missatge, que els “entrenaments ” estrictament esportius són una pèrdua de temps i el més greu és que estan acceptats com a correctes!. Us proposo reflexionar sobre la necessitat  de seguir motivant als nois amb pràctiques realment engrescadores, que els monitors -educadors es desmarquin d’una vegada de la inutilitat  de pensar que són “entrenadors” i facin d’ ANIMADORS en majúscules!!!!. Un animador, fa servir per dinamitzar tots els recursos que té  a l’abast , pensa en la sessió prioritàriament  com a  de  diversió i si aquesta no arriba, per diverses raons , reflexiona sobre la pràctica, per aprendre  d’ella. L’objectiu no pot ser altre que fer que els nois participin i participen MOLT!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: