32.Dietrich Grönemeyer, “Mou-te fins que et moris”

fem esportSempre he tingut clar que la pràctica de l’activitat física va més enllà de la simple estona de suor.La cultura de la pràctica ordenada és un dels millors valors que els adults podem transmetre a la nostre joventut, i això no es un acte ni banal ni sencill, s’ha de començar de bens petits a motivar-los a que practiquin esport, però com ja he comentat anteriorment, aquestes pràctiques queden en mans de personal poc preparat que fà d’aquest moments únics font de desencís , convertint les sessions en entrenaments selectius on es prima més el resultat que el procés, tan és així que molts d’aquest nois i noies que comencen a fer esports amb l’il·lusió d’esdevenir protagonistes es veuen relegats a tasques tan avorrides que acaben per deixar -lo, en conseqüència quan siguin adults no veuran la pràctica d’activitat física com recurs per a la seva vida quotidiana i recorreran a altres menys efectives i segurament més cares.

El doctor Dietrich Grönemeyer recomana als adults en La Contra de la Vanguardia que “No parin de moure`s mai” ( KEEP MOVING) i no només com a font de lleure sinó com ÚNIC recurs realment útil per afrontar la complexitat de la vida adulta , ell remarca que, els que cultiven les relacions socials són més feliços i més sans. ( marc ideal per als esports col.lectius) i que trobar temps per a la reflexió és la manera més eficient d’apendre de les nostres decisions pasades i projectarnos cap el futur amb una actitud més optimista ( marc ideal per aquells esports de caire individual de mitja-llarga durada).
En resum , si eduquem als nois i les noies en la cultura de l’esport, esdevindran adults amb molts més recursos tant físics com actitudinals i això ho agrairem tots plegats. La missió és de tanta rellevància que per exemple nomes en alemanya ,explica l’article, que degut a les preocupacions el 30% de la població pateix dolors d’esquena i han augmentat el número d’infarts en joves d’entre 20 i 30 anys. És a dir, quan per un o altre motiu estem allunyant als nois i noies  de la pràctica esportiva hem de ser conscients del gran dèficit de futur que li estem produint. !!! Fem-ho bé des d’un prncipi i ja!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: