33.Educadors versus Entrenadors

rugby inicicacio

Fa uns dies , un altre article a “La Vanguardia” d’en Joan Golobart torna a ser   el motiu del meu comentari. Ell explica la necessitat de que en” edats d’ iniciació esportiva els referents que acompanyen als nois siguin definits coma a EDUCADORS més que ENTRENADORS .”No puc estar més en sintonia amb el missatge, fins que la societat en general no exigeixi aquesta premissa ens trobarem que  en els  espais esportius predominaran, com fins ara, actituds i pràctiques excloents , avorrides i centrades a reforçar l’ego d’uns personatges que tenent a bé denominar-se a si mateixos “entrenadors”.

Si pel contrari, l’accés a aquest col·lectius estigues normativitzat que fos per a educadors ( amb la titulació esportiva ) ens trobaríem, que els nois serien el centre de qualsevol reflexió , que el resultat només seria significatiu si aportes valor educatiu, que les practiques serien obligatòriament integradores i genèriques amb l’objectiu irrenunciable de que fossin divertides.L’educador també tindria cura d’adaptar l’espai esportiu amb material divers que aportaria riquesa a la practica,’inclouria als pares en la dinàmica del grup  corresponsabilitzant-se amb els objectius educatius d’aquests i els pares sumarien temps , recursos i inclús dedicació. L’objectiu irrenunciables d’aquest educador seria que CAP NEN ABANDONES LA PRACTICA ESPORTIVA . Si això esdevé real tindríem uns joves ( tots) acostumats a l’esforç , al treball en equip , a la solidaritat , a reconèixer els moments de pràctica esportiva com a optimitzadors, acostumats a sumar , acostumats a l’auto reconeixement  i l’autocrítica , en definitiva a relacionar-se  amb els valors indispensables per escometre una vida adulta   de forma equilibrada i il·lusionant.  Molts són els comentaris que he fet sobre aquest tema  en aquests blog , potser que sigui l’objectiu principal del mateix, posar en evidència la necessitat de la presencia d’EDUCADORS  en espais  esportius, sense que això suposi , tot el contrari , una deficient iniciació esportiva. FEM – HO pero FEM-HO JA!!!!

Un exemple de gran escola d’iniciació esportiva la podríem trobar a The Loughborough BOOST  aquest projectes dona l’oportunitat als nois de 13 anys  a( a tots )  de Leicester (Anglaterra) a gaudir del rugby i dels valors d’aquest esport   . Integritat, respecte  i treball en equip són la base de les propostes dels educadors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: