34.DIVERSIÓ I VALORS A LES JORNADES INCLUSIVES

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEl passat 23 de novembre varen tenir lloc les III Jornades Extraescolars Inclusives “Juguem tots” que es van celebrar a l’escola CEIP Pau Romeva situada al districte de Les Corts.

L’objectiu d’aquestes jornades que tenen com a finalitat servir d’espai de reflexió i d’intercanvi d’experiències entre els alumnes participants i el professorat, també vol proporcionar models de pràctiques inclusives en els diferents nivells educatius.

El projecte està format per una activitat complementària com és la realització d’una conferència a mode de xerrada informativa pels alumnes de l’escola Pau Romeva sobre esport i discapacitat i com introduïm aquests conceptes de manera inclusiva a les classes d’educació física. Fomentarem la reflexió per promoure la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat.

En definitiva, crearem un marc de reflexió sobre la inclusió i la normalització social de l’alumnat amb diferents discapacitats. Darrera d’una discapacitat hi ha una persona amb unes qualitats remarcables com en tot ésser humà.

Les jornades, organitzades per Lleureducat, van comptar amb una part més teòrica de conferències, una xerrada informativa pels alumnes de l’escola Pau Romeva, i una part pràctica en la qual els nois i noies participants van poder gaudir d’una jornada esportiva de gran dinamisme en la qual es van poder observar valors com: l’afecte, la col•laboració, la cooperació, el companyerisme, la diversitat, la generositat, la solidaritat, la tolerància i el treball en equip.

Va ser una jornada en la qual els nois i noies s’ho van passar d’allò més bé i van participar amb gran il·lusió.

Les activitats esportives van consistir en: un partit d’hoquei a quatre porteries, un circuit d’agilitat de bàsquet amb el treball sobre el bot, la passada i el tir i unes activitats de tenis per conèixer l’empunyadura de la raqueta i les diferents tècniques de colpeig. Tot això amb una rotació a toc de xiulet en la qual els nois i noies anaven d’una estació de joc a l’altre.

Un cop realitzat aquest esforç físic els alumnes van poder descansar una mica i compartir un berenar saludable amb talls de diferents fruites i sucs, per tornar a engegar la jornada amb l’activitat de sensibilització musical.

Agrair tant els alumnes, com professorat i personal tècnic docent de l’Escola Fàsia-Eixample http://www.escolesfasia.cat/ i de l’escola Pau Romeva http://pauromeva.blogspot.com.es/ la seva participació i esperem que els hi quedi un bon record d’aquesta vivència.

Podeu veure més informació a http://www.lleureducat.cat i descarregar-vos les fotografies de les III Jornades Extraescolars Inclusives.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: