35. Esport com eina no com a fi

PR25537-2289x1526En aquest nou comentari , em faig reso d’un article d’opinió publicat a El Periodico de Catalunya d’en Benet Puig ( mestre de Sant Boi de Llobregat). En ell, aquest educador, parlant com a pare d’un jugador de futbol de categories inferiors, es queixava de la falta de d’ètica i de compromís per part d’uns directius del club del seu fill que ,prioritzant el resultat de l’equip ,estaven disposat a deixar fora del col,lectiu als jugadors menys preparats pel futbol.
Des d’aquests bloc no puc més que felicitar al sr Benet Puig, i elevar un immens clam al cel en contra d’unes politiques esportives que en lloc de prioritzar les necessitats dels nois , donen resposta als afanys d’ego d’entrenadors ( no és aquest cas) i de directius . Aquest srs han de comprendre que tan un com els altres estan AL SERVEI DELS NOIS, que les famílies tenen tot el dret a voler que els seus fills gaudeixin de l’esport i dels seus valors SEMPRE!!!
Els nois no han de passar males estones o sacrificis com a inversió d’un rendiment futur, aquest nois ja han triomfat estan en un col•lectiu d’amics que els reconeix i la clau és no desfer la màgia inicial. Quin mal te que un grup de nois que han començat a jugar plegats als 10 anys recorrin tots junts les diferents categories fins a l’edat semi –adulta ( 17-18 anys)? No seria això un gran èxit de gestió ? Seria la culminació d’un procés reflexionat que inclouria pares,nens ,educadors i si voleu directius.
És una pena que en ple segle XXI encara hàgim de reclamar que l’esport no estigui en mans de voluntaris de dubtosa formació. Hem d’exigir que els nostre fills facin esport de qualitat i això vol dir que en ell trobin les motivacions i experiències que els facin continuar lligats a ell per sempre i TOTS!!! Una societat composada majoritàriament per individus també esportistes és sens dubte una societat d’èxit.

2 comentaris

 1. estimado ramon, tu comentario a parte de ser muy sensato, parece escrito para mi. como ya sabes como padre vivo esa realidad todas las semanas… un grupo de 14 niños entranando lunes y jueves y convocatorias de 9 o10 niños para el sabado. es terrible que un niño q se esfuerza cada semana salga del entrenamiento diciendo convencido q el no va a jugar por que no es tan bueno como sus compañeros (11 años). TERRIBLE.
  Un articulo realmente estupendo.

  1. Pues ,mucha gracias Javi
   La intencion es llamar la atencion sobre estas acciones que no tienen nada de educativas y son un lastre para el desarrollo del deporte en edat infantil.
   Gracias otra vez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: