36. Sense emoció ,no hi ha raó

Dos articles de” La Vanguardia” ,han coincidit en destacar la importància de l’actitud docent en el procés educatiu. En els dos, es fa esment, a la imperiosa necessitat de projectar els continguts als alumnes amb l’intencionalitat que aquest siguin realment significatius. No val, de cap de les maneres, amagar-se darrera de suposats plantejaments de gestió, per no “cuinar” adequadament totes i cadascunes de les propostes que presentem als alumnes.

El primer article, parla una mestre de 85 anys que ,encara que jubilada, segueix ajudant a diferents col·lectius a les formacions més bàsiques. Ella reconeix, que la clau del procés, es que aquest HA DE SER DIVERTIT, que als alumes se’ls ha “d’enganxar” com a primera obligació de qualsevol bon professional. Esta clar que per alguns” divertit” es sinònim de poc rigorós, res més allunyat de la realitat. Divertit , intrínsecament significa: preparat ,acurat , dissenyat, individualitzat, responsabilitzat, avaluat…., en definitiva VISCUT! i amb ganes de repetir!!!!!D0004032-2700x1801

El segon article publicat a La Contra parla de Courtney Cazden, (pedagoga de ‘Barrio Sésamo’ y professora emèrita en Harvard,)parla de que “sense emoció , no hi ha raó“, ella explica literalment que:”El bon professor, comunica, s’emociona al comunicar el seu raonament i així obre la porta al coneixement”AMEN!!!!! (Aquests comentari, m’ha recordat un altre, que ja vaig llegir en un dels llibre de Eduard Punset . “Sense emoció , no hi ha projecte”)

Doncs així conclouríem , que les pràctiques esportives , amb nois i noies, han de ser “Super -Xules”. (PUNT!!!)Si no ho creiem així , paga més la pena que les repensem o directament que siguin els mateixos alumnes els que les proposin. ( aquesta opció s’ha de fomentar sempre , però no ha de ser l’Única  font de recursos).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: