38. A qué estem jugant?

JOCS FUTBOLA que estem jugant? era la frase recurrent que tots els nois fèiem servir per integrar-nos en el col·lectiu del barri i aquesta també va ser la frase que més es va repetir en la conversa que vaig tenir el passat divendres el meu amic Antonio Barea ( Llicenciat per l’INEFC i actualment professor de l’Escola catalana de L’Esport). La xerrada anava al voltant de la necessitat de recuperar el valor del joc en les sessions de les activitats extraescolars tant en l’ àmbit de l’escola com les que fan referència a l’esport federat.

El Joc és sense cap mena de dubta, el millor recurs que un educador pot utilitzar per dinamitzar un col·lectiu. Molts autors han fet referència a aquesta necessitat ( Le boulch, Domingo Blazquez…) però el mes trist és que aquestes aportacions de qualitat, en la majoria de casos, només siguin referències teòriques. Aquesta societat no es pot permetre uns joves que no hagin jugat . El joc és font de democràcia, de superació, d’oportunitats, de sentir-se integrat en un col·lectiu, d’acceptació de normes no escrites, d’adaptació al canvi, d’acceptació de rols canviants, el reconeixement del concepte” col·laboradors i oponents” sense caure en la radicalitat dels conceptes ” Companys i contraris”.

En el llibre de Christian Felber ” l’Economia del bé comú” parla de que l’esport és més divertit quan està presentat com un joc. En el Joc el procés és el més important,i que en la competició nomes preval l’objectiu. Aquest autor parla que el 80% dels adolescents americans abandonen l’esport perquè aquest va deixar de ser de ser “divertit“. Per il·lustrar la necessitat de joc he escollit una foto recent del FC Barcelona en un dels seus entrenaments, malauradament em seria molt difícil trobar-ne altre de semblant en el milers de camps de futbol de categories infantils. Així que la pregunta continua sense resposta. A que estem jugant?

One comment

  1. Antonio Barea · · Respon

    MOLTES GRÀCIES…. aixì és com sempre acabo les meves classes i així començo valorant al meu amic Ramón .

    Pensador, gran pensador es mi amigo Ramón, estare muy atento porque siempre me sorprende y siempre me sorprendera

    Espero que el juego triunfe per sobre de los entrenadores/as tecnocratas, que los juegos triunfen por encima de la repeticiones que hastian y aburren.. os propongo un reto… A QUE NO SOYS CAPACES DE QUE VUESTROS ENTRENOS SEAN UN MAR DE RISAS Y UNA FUENTE DE “MOLT BÉ”

    MOLTES GRÀCIES

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: