45. “La Quimera del futbol” tv2

Espectacular i realista documental  ofert per TVE, basat en les motivacions  de pares i nois per arribar a ser un futbolista d’elit.  No tinc paraules per expressar la meva estupefacció  davant d’algunes de les actituds mostrades. La de un pare que ja defineix al seu fill de set anys  com : fals davanter amb la tècnica de Mesi i Cristiano  que quan encara porteria ” ES GOL FIJO” . Aquest mateix pare declara que la seva principal dedicació en els propers deu anys serà que el seu fill esdevingui jugador d’elit, això si,sempre amb la voluntat “inequívoca” que el seu fill ho passi bé.  ( ja)

L’actitud  de una agencia de de jugadors  que avalua als nois amb paràmetres d’adult  , a canvi de 30 €, per si tenen aptituds per ser jugador de primers divisió . ( increïble!!).

En el reportatge , els mateixos protagonistes , declaren la remota possibilitat d’assolir la fita, però encara i així persisteixen el el seu model de negoci -formació.

Doncs bé  mentres els models a imitar, siguin aquells que per pur atzar, han aconseguit cert èxit, la nostra societat abocarà a la frustració a milers de nois i famílies que s’havien visualitzat  com  un dels “escollits”.

L’esport ha de ser integrador , motivant i no excloent i sobretot cordial i respectuós amb les necessitats de cada noi /noia en totes les seves etapes de la formació. Deixem que els nois somiïn però  els objectius dels adults no poden ser altres que donar via al procés educatiu. (PUNT)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: