46. Ken Robinson ” El rol d’un educador és crear un clima de posibilitats”

ks123440Encoratjadora conferencia pronunciada per Ken Robinson ( expert en creativitat i autor del best seller “L’Element“) a la famosa web de continguts TED. Ken Robinson abunda en la idea que el rol de l’escola , de qualsevol escola , una d’angles , una de batxillerat o una escola esportiva  és FACILITAR L’APRENENTATGE” . PUNT!! és crear l’ambient idoni  per que aquest aprenentatge es doni. El problema és  que la cultura dominant no focalitza en aquest aspecte sinó que prioritza l’avaluació. Però no una avaluació  com a diagnòstic, per seguir avançant, sinó una avaluació estandarditzada que numera als nois de millors a pitjors.

Enlloc d’anticipar el  que haurien de conèixer o saber fer els nois ,hauríem de fonamentar els nostres programes en el desenvolupament de la imaginació, i la creativitat.

En l’últim comentari d’aquest bloc vaig resumir el report de tv2 “la quimera del futbol “ doncs bé, en ell alguna escola esportiva, difonia el seu “mètode” com a via d’èxit, per a assolir l’objectiu d’arribar a ser futbolista professional . En aquestes escoles, les propostes pel desenvolupament de la  creativitat dels alumnes brilla per la seva absència, tot són exercicis estàndards copiats dels que realitzen els jugadors  adults, i aplicats d’una manera gens empàtica ni adaptada, és com si volguessin dir :: . ” Nois això és el que hi ha, quan abans ho domineu  més temps tindreu per perfeccionar-ho”. Aquest “mètode ” està basat en la no evolució de l’esport , en la falsa creença que d’aquí a deu o dotze anys el recursos dominants seran els que ells han fet repetir fins a l’avorriment. I això, algú ho pot certificar? , no ho crec., el que si sabem es que aquestes escoles tornaran a adaptar els eus “mètodes” a la practica dominant del moment  i els nois ensinistrats veuran com els seus perfectes recursos no serveixen.

Es a dir, enlloc de “saber el que  els convé” deixem que els nois experimentin , que juguin com vulguin que utilitzin recursos creatius  i que ho facin amb la seguretat que no seran sancionats per no respondre amb el model proposat, tot el contrari. PUNT!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: