48. INEFC “Jornada de Promocio de la Salut en l’ambit Labotral”

salut en l'ambit laboral

El passat 24 de maig , vaig assistir ala sala d’actes  de l’INEFC de Catalunya,   a una conferencia dedicada a insistir en  la necessitat d’incentivar les accions a per millorar la salut dins de l’àmbit laboral. Entre els diversos ponents, es trobaven entre d’altres, el representant del Departament de salut de la Generalitat de Catalunya  i la secretaria del INSHT ( Instituto nacional de Seguridad y Higiene en el Trabajo) . Tots ells van fer coincidir en remarcar la gran necessitat de establir plans d’actuació per conscienciar als diferents responsables de empreses i organitzacions per que integrin  dinàmiques saludables en horari laboral. Aquestes dinàmiques  inclourien entre d’altres la cura de la dieta , la realització d’activitat física racional i la vigilància de la salut mental. Ells van afegir altres factors a tenir en compte com el disseny  humà de l’entorn o la comunicació empática dins de l’organització.

Doncs be, si aquests grans objectius  que plantegen els representants de l’administració , fossin  treballats de manera conscient en les etapes educatives , tindríem una societat  que en el seu lloc laboral, aplicaria de manera normal,  aquestes dinàmiques positives. I personalment crec que no hi ha millor marc educatiu  que les etapes infantils i juvenils  d’iniciació esportiva. O es que no hem de tenir cura de la comunicació  empàtica en un equip de handbol ? per exemple. Llavors no hauríem de  canviar els objectius  d’aquest esports, no seria més important  assegurar  que TOTS els nois i noies  vivencien estratègicament  aquest nous  valors socials.? la pregunta es respon sola !!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: