49.  Regal de Nadal : L’Equip petit

Primer comentari derivat de la lectura del “blog” de Dan Coley “the Talent Code” i curiosament en l’entrada del 14 de maig parla d’un equip de futbol de casa nostre, el FC. Margatania, i ho fa en aquest termes.

“Havia una vegada un equip de futbol. Ells eren molt petits i molt joves i també no gaire bons. Tots els altres equips eren més grans i més ràpids i marcaven és gols… molts més gols (270 gols rebuts en una temporada per ser precisos). Però aquí ens trobem amb una misteriosa i meravellosa realitat: el petit equip va gaudir. Els hi encantava el futbol i els hi agradava molt jugar.
Així observant el Margatania FC. ens proporciona aquestes eines per desenvolupar una activitat esportiva per a joves”.

1.Tranquilitat i pares que no pressionen
2.Entrenadors ben preparats
3.Cultura del joc i de la diversió
4.Objectius a llarg termini

Com un satisfet jugador explica “Ja marcarem quan siguem més grans!”

Doncs força bé!, estic totalment d’acord amb les quatre eines a desenvolupar, per aconseguir una cultura esportiva de més qualitat, però hi ha un aspecte del plantejament amb el que no acabo d’estar d’acord: Esta  força bé que els nois juguin i perdin i que això no els condicioni la diversió, però això ha de ser la tònica general? no estaria millor que aquest nois i altres  tinguessin un reglament que els “protegís” una mica encara que acabessin perdent sempre?

Jo proposo que en aquestes edats d’iniciació, el marcador parcial  fos una eina educativa en si mateix, així, si un equip assoleix una diferencia de més  4 gols, el que suposa una superioritat manifesta, perd un  jugador de camp. Això condicionarà el joc i donarà una mica d’inclusió en el joc a l’equip menys dotat. Recordem que els nois i noies SON EL CENTRE DE QUALSEVOL REFLEXIÓ Educativa i si per fer això realitat hem d’adaptar el reglament, a que estem esperant?!

 

One comment

  1. Equip petit es l’equip mes gran que he vist mai. Educació i felicitat tot en un . Gràcies per descobrir-me un gran reportatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: