55. New York Time Magazine “Escola de Futbol de l’Ajax”

06Soccer-t_CA0-articleLarge[1]

Segona temporada del Keepmoving! I la iniciem amb un article d’investigació que el New York Time va publicar el 2010. En ell, es compara l’escola de futbol del Ajax amb les escoles americanes. Segons l’autor, moltes serien les  raons que  explicarien la gran diferència  entre els jugadors holandesos i els nord americans, una d’elles, és la falta de creativitat  d’aquests últims  que són majoritàriament grans atletes.

Bé, el motiu de l’article no es mostrar les virtuts i les mancances  d’uns i altres sinó destacar, del vídeo que acompanya l’article, uns exercicis que rarament els trobem a les pràctiques dels nois i noies. A l’escola de futbol de  l’Ajax fan servir “la  Comba” com a material protagonista de molts dels seus exercicis, i això és molt positiu! Els exercicis de coordinació i potència física són similars als que realitzen els boxejadors, però combinats  amb altres clarament futbolístics. Les pràctiques dels jugadors de l’Ajax son coloristes i intenses  però al ser un viver d’esportistes d’elit també són elitistes i plenes de pressió.

També he destacat de  l’article del New York  Time  unes frases del director de l’escola de l’ajax  Ronald de Jong:

Ronald de Jong, diu: “mai em fitxo  en el resultat,  per exemple, quin noi a marcat més gols  i qui corre més ràpid, segurament serà per la seva talla o pel seu nivell de desenvolupament. Jo  vull adonar-me com un noi corre! O si ell te creativitat  amb la pilota o si sembla que realment  estima el joc. Crec que aquest indicadors són ideals per fer prediccions  de com serà aquests nois  quan  sigui més gran.”

Original en anglès:

Ronald de Jong, said: “I am never looking for a result — for example, which boy is scoring the most goals or even who is running the fastest. That may be because of their size and stage of development. I want to notice how a boy runs. Is he on his forefeet, running lightly? Does he have creativity with the ball? Does he seem that he is really loving the game? I think these things are good at predicting how he’ll be when he is older.”
About 200 players train at De Toekomst at any given time, from ages 7 to 19. (All are male; Ajax has no girls’ program.) Every year, some in each age group are told they cannot return the following year.

Així, ens quedaríem amb la primera part de l’article com a mesura extrapolable a totes les escoles d’iniciació esportiva, utilitzeu material no convencional i augmentareu el bagatge motriu dels nois i noies  i fareu les sessions molt mes divertides i motivants!!!

vídeo:
http://nyti.ms/mRv6G2

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: