62. “Joy of the People”.Joc lliure i creativitat

image

Joy of the People (JOTP), és un programa esportiu a Minnesota , que anima a reinventar la manera com els nois aprenen el joc del futbol. JOTP va ser fundat per Ted Koerten amb la idea de donar ,als joves americans , la possibilitat d’aprendre a jugar a futbol exactament com els nois brasilers ho fan: tenint molta diversió en petits espais.Koerten , per exemple , té als nois jugant amb pilotes de diverses mides i utilitza les màquines de llançament de tenis per millorar la recepció i el passi. Seguidament ens descriu els quatre pilars on se sustenta els seu mètode.

1. Focalitzar en la creativitat i en la col·laboració: Ell creu els millors aprenentatges , passen quan els humans col·laborem intensament

2. Posar la diversió com a objectiu nº 1: Aquesta és la part vital del procés.

3. Fer sessions per grups heterogenis: Els nois i noies no són separats per nivells ni edat , ells estan barrejats buscant relacions significatives de col·laboració i lideratge interns.

4. Realitzar sessions de pràctica intensa : Proposant reptes d’auto superació, espais motivants, competicions divertides……

Per altre banda Yuya Takaji ( emprenedor japonés ) ens descriu en la contraporta de El Periodico la seva experiència esportiva : «A Japó la disciplina anul·la la espontanietat. L’Educació grupal amaga la personalitat de cadascú.

Doncs , és clar que no hi ha color, el joc lliure, estimulant , creatiu, divertit, col·laboratiu, intergeneracional….és la millor manera d’enganxar als nois a fer esport, en aquest cas futbol. Si això li sumem espais estimulants i educadors motivats , ens trobem amb una pràctica EXCEL:LENT!!!. Res de normatives limitants ni entrenadors selectius. Creativitat i Col·laboració PUNT!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: