63.Francisco Mora : “Ensenyar significa Emocionar”

Explica Francisco Mora en el seu llibre “Neuroeducació” que ,només es pot aprendre allò que s’estima i que educar és fonamentalment emocionar. Punt.
Aquest doctor en neurociències afirma ,en un article publicat a La contra de la Vanguardia , que l’activitat física ordenada i regular provoca el naixement de noves neurones .Aquesta  activitat física hauria d’estar basada en el joc , ja que aquest és com diu ell ” la disfressa de l’Aprenentatge“.
Francisco Mora convida als docents a ser “provocadors ” a reclamar l’atenció de l’alumne mitjançant l’activació de la curiositat , ja que aquesta és la via per encendre l’emoció ,permetent que s’obrí la finestra de l’atenció i aquesta doni pas a l’Aprenentatge significatiu. ( That’s all!!!).
És tan evident i intuïtiu que gairebé no caldria el suport científic , sinó la mera observació de les dinàmiques dels nois seria suficient per establir la majoria de plans d’aprenentatge. Les activitats físic-esportives basades en el joc són senzillament imprescindibles , pel desenvolupament harmònic de tots els nois i noies . Prohibir , retallar , menystenir, ignorar , subordinar o simplement substituir les per altres pràctiques , és a curt ,mig i llarg termini una terrible negligència!! Punt.
Una pista poliesportiva , un camp de futbol , una pista de patinatge, un tatami de judo , una pista de tennis….. haurien de ser , per si mateixes, una constant i variada font d’estímuls i emocions pels nois i noies ( el post n 62 JOTP, mostra un clar exemple d’un camp de futbol redissenyat per aportar més i més valor educatiu, Felicitats!) Però la normalitat és que les sessions i els espais siguin Decadents !

Si us plau!!!, música , color, diversitat de material, diversitat d’edats, reptes divertits, reptes impossibles, creativitat , innovació, tecnologia….. I sobre tot Compromís !,,

image

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: