64. El Joc com a recurs imprescindible

image

Explicava Gary Gasparov en el seu llibre de referència “Com la vida imita als Escacs” que “per aprendre, és molt més important pensar per un mateix des d’un principi“. També en aquesta línia Daniel Goleman en el seu últim llibre Focus, destaca la gran importància de desenvolupar el que ell anomena Atenció Selectiva. Goleman fa referencia al neurocientífic: Richard Davison, de la Universitat de Wisconsin. Aquest científic va descobrir que “quan més gran és l’atenció selectiva o concentració, millor és el procés d’aprenentatge, el cervell relaciona amb més facilitat la nova informació amb la que ja coneixem i estableix noves connexions neuronals“.

Bé llavors seguint aquest consell, hem de proposar tasques on els nois i noies pensin i prenguin decisions i mantenir  la seva atenció  el més alta possible durant tota l’activitat. Doncs està clar que ens recomanen que els nois i les noies …… JUGUIN!!! i no només els més petits, els equips professionals haurien de fer servir el joc com a mitja de cohesió de grup, com a pràctica física significativa, com a desencadenats de noves relacions i empaties, com a espai de pressa ràpida de decisions i com estona divertida i de màxima concentració. De fet ja ho fan, un exemple ben clar és el FCB i no es pot dubtar del seu grau de professionalitat.
El joc, com hem apuntat en els últims comentaris d’aquest blog, és l’eina bàsica per fidelitzar als nois i noies a qualsevol pràctica esportiva i mitja imprescindible per desenvolupar capacitats i nous recursos.
Srs. entrenadors (m’agradaria més anomenar-vos educadors) deixeu que els nois i les noies  gaudeixin de les sessions SEMPRE!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: