66. Sport Scotland Institute of Sport ” it’s Up to You”

image

 

The Scotland Institute of Sport , explica en un vídeo didàctic ,que qualsevol noi o noia pot desenvolupar el seu talent si dedica un temps raonable per fer.ho . I això ho fa fugint de la repetida frase de “creu en tu mateix” si no que encoratja als nois a practicar molt, com a via de màxim desenvolupament. El vídeo acaba amb una frase que Lleuresport / Lleureducat ja ha fet servir en molts del seus projectes . “It’s up to you ” es a dir DEPEN DE TU!!!!

Llavors si el concepte talent no és un concepte per a escollits sinó una realitat per tothom, perquè els nois i noies abandonen massivament la practica esportiva quan aquest arriben a la adolescència, si el seu talent és tan vàlid com els que continuen.? Doncs perquè estan condicionats per estereotips que no som capaços de derribar.

Els nois que comencen a practicar un esport als 6 o 7 anys , ho fan amb visió de què ells i només ells seran els escollits per jugar als equips d’elit. Aquesta motivació fa que cada entrenament esdevingui una passa més per arribar al seu objectiu.Pero aquesta percepció inicial és qüestionada a mesura que els nois van creixent i van comparant les seves habilitats i possibilitats físiques amb les dels seus companys o rivals. Quan l’autopercepció a edats adolescents és de fracàs , els nois i les noies abandonen l’esport.( Actualment més del 70%)

El relat podria ser diferent ……Els nois i les noies s’inicien a la pràctica esportiva per esdevenir esportistes d’elit , una vegada a la pista amb els seus companys la sessió és tan divertida i motivant que ,sense oblidar la visó inicial ,van modificant la seva percepció de la pràctica. Quan els nois van creixent les sessions continuen sent coloristes, motivants , socialitzants ……I el més important és que els nois ja han interioritzat l’hàbit de la pràctica esportiva i l’identifiquen com a font de grans i irrenunciables moments. Bingo!!!

Per acabar us deixo la reflexió que va escriure un usuari del blog . “The talent code” en referència al mateix vídeo de l ‘institut escocès.
“One of the most demotivating factors of organized sports in schools is letting the best pick their coaches . Their ego inflates while the weakest performing kids get fed up with sports in general very quickly.”
” Un dels factors més desmotivants als esports organitzats a l’escola, recau en deixar les eleccions de les tasques als entrenadors.El seu ego es va inflant a la mateixa velocitat que va minvant l’interès dels nois per l’esport.” That’s it!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LfUvchfrcS0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: