67.Xavier Melgarejo : “Els Guardiants del Tresor”

Explica Xavier Melgarejo ( pedagog) a la Contra de la Vanguardia, que els nois i les noies finlandesos son considerats el Tresor del país i els mestres són el que ell denomina.”Guardiants del tresor”. Al mateix article aquest autor destaca dues qualitats que aquests mestres han de tenir en el seu ADN. La primera és la capacitat d’EMPATITZAR amb els nois, és a dir ser capaços de sintonitzar amb la sensibilitat infantil i la segona és la capacitat d’EMOCIONAR, que segons aquest pedagog , i jo també recolzo aquesta visió, és la via d’aprenentatge més eficaç. Doncs bé, si un mestre , educador , monitor esportiu té com a rol ser “Guardiants del tresor” no hauríem d’assumir aquest paper amb més responsabilitat? La resposta és evident. Actualment més del 70 % de nois i nois que practiquen esport l’abandonaran en edats adolescents, majoritàriament per incompetència d’aquells que haurien de procurar tot el contrari. Aquells que en lloc de empatitzar amb els nos i nois , els volen ensinistrar per a la seva causa particular. L’esport és font de bons moments , ho venim repetint post a post,les sessions entre setmana no haurien de ser “entrenaments ” sinó “gaudiments”. Deixem que els participants juguin, liderem estones emocionants, pintem d’estímuls cada sessió. Explicava imageGiorgio Nardone, ( psicòleg) en una entrevista amb Jaume Barbera ,, que el cervell necessita , pel seu òptim desenvolupament , de reforços positius. La pràctica esportiva esta plena d’oportunitats per què aquests reforços es donin…( Molt bé!!!, Excel·lent passada! , Bon Intent!! , Bona Cursa, !! Gràcies per l’esforç!! …….) però en lloc d’aixo destacaquem l’errada o la mancança. Quan els nostres nois i joves tinguin “educadors compromesos ” llavors els podrem anomenar “Guardiants del tresor” fins aleshores només seran entrenadors.

.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: