70. Antoni Puigverd : “Campions!

Dos autors de renom van comentar fa unes setmanes el famós informe PISA, tots dos desde la seva perspectiva , van assenyalar la manca d’autoritat del mestres com una de les causes més importants dels baixos resultats que l’informe mostra. Sergi Pàmies assenyala que la cultura de l ‘escaqueig és l’aportació espanyola a la comunitat educativa mundial i aquesta cultura de la negligència i de la irresponsabilitat ens porta a …” Que els nois de menys de catorze anys tinguin telèfons intel·ligents i cars als quals estan enganxats sense cap control ,o que el deteriorament de L’autoritat dels professors i pel respecte dels alumnes ens porta a un sistema que s’estima més compadir les ovelles negres i els sabotejadors que defensar la millora i les aptituds de tot el ramat. ” Antoni Puigverd posa com a exemple les societats asiàtiques que reconeixent la seva heterodòxia , coincideixen a donar una gran importància al rendiment dels fills i tenen gran respecte per la institució escolar i per L’autoritat del mestre. Puigverd afirma que aquí aquest respecte només l’obté el futbol i proclama que el coratge i el sacrifici amb què s’entrenen els nois a les escoles de futbol, no es pot comparar amb l’actitud d’aquest mateixos nois dins de l’aula . (Ole!, els nois són culpables, l’escola no té cap responsabilitat?) Bé, tots dos tenen part de raó però també cauen en tòpics que creiem superats. Al senyor Pàmies li diria que els nois portin mòbils no és dolent per si mateix i que actualment hi ha moltes propostes pedagògiques que reclamen que aquest tipus de tecnologia sigui d’us normal a l’aula. ( esperi uns anys i veurà) . Al senyor Puigverd que posa com a exemple l’escola asiàtica , li proposaria que fes un cop d’ull a l’escola Shishacai de Pekin i que es meravelli amb L’autoritat de mestres i “pedagogs”, ah ! I les famílies encantades amb el Rendiment dels nois ! . Només cal que l’educació sigui inclusiva, creativa i compromesa. Deixin de parlar d’autoritat i si de professionalitat.

Adjunto link d’un reportatge de TV2 on s’ilustra els comentaris.

.http://www.youtube.com/watch?v=-8TrqJkyTE8&feature=player_detailpage

Depositphotos_34618757_s

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: