77. Eduard Punset : ” El remei dels remeis consisteix en mantenir-se en moviment ( Keepmoving!)

20140227-130650.jpgExplica Eduard Punset en el seu últim llibre ” El somni d’Alicia ” que ,el remei dels remeis per totes les mancances provocades per la societat actual és : Mantenir-se en moviment , no parar se mai. Punset reitera en els seus llibres ,que una correcta salut física és la millor garantia d’una salut mental equilibrada. Cos i ment formen una societat indestriable. Científicament està comprovat que les persones amb símptomes depressius tenen baixos nivells d’uns neurotransmissors anomenant “serotonina ” i que la seva producció és estimulada per la llum solar, així a les persones que estan “de baixada ” els hi recomanen activitats al aire lliure.
En aquest llibre L’autor anota una sèrie d’actituds vitals que ens han d’acompanyar en aquest continuu moviment i que ja va apuntar en el seu anterior llibre “Viatge a l’optimsme” :la capacitat de treballar en equip , juntament amb la creativitat i la concentraciósón els tres factors determinants que Eduard Punset destaca com a noves competències bàsiques per a les properes generacions.
Com vaig fer en el post n* 19 , segueixo apostant per educar a les noves generacions mitjançant una activitat fisica implicada , responsable i divertida que faci del valor del “continuu moviment ” una part important del seu estil de vida.

Per acabar ” L’autor defineix aixi el seu llibre en una entrevista al País digital , l’octubre de l’any passat:

¿De que trata “El sueño de Alicia”? ¿Qué es lo especial de este libro?

La gran sorpresa de este libro es poder abordar sin que nadie lo espere, o más bien en un mundo acostumbrado exactamente a lo contrario, el conocimiento y papel de las emociones , el predominio de la intuición y la enorme importancia de las redes sociales para la innovación. Hasta ahora resulta que cualquier cosa valía más que la emoción – a la que se trituraba y apartaba del conocimiento- que en la sociedad industrial el cociente intelectual era lo primero que se calculaba para encontrar trabajo en lugar de la creatividad y que se hacía caso omiso de las redes sociales. Esto nos ha conducido a una situación en la que más del 50 % de los jóvenes están en paro y no se puede poner remedio a esta situación sin los grandes cambios que se vaticinan en el libro por boca de la protagonista Alicia o en el epílogo bajo el título “Ten un camino blanco”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: