78. Phil Jackson ” Una respiració ,una Ment ,un Equip “

Estimulant lectura del llibre de Phil Jackson “Eleven Rings” , (títol que fa referència al nombre d’anells de campió de l’NBA que va aconseguir aquest conegut entrenador) en ell ,Jackson mostra la seva filosofia vital i l’extrapola amb èxit en el seus equips professionals.
Phil Jakson parla de consciencia plena ( mindfulness) , de lideratge, de filosofia zen, de paciència ,de simplicitat , d’empatia, de compasió, de música , de bellesa….. Ell considera imprescindible que els seus jugadors aprenguin a obrir els seus cors, per col.laborar més significativament . ,és a dir, els seus equips, per guanyar ,havien de transformar se en una TRIBU on els sentiment colectiu fós el camí de l’exit, sense imposicions, amb llibertat . (I estem parlant que aquest entrenador ha tingut entre d’altres jugadors com Michael Jordàn o Kobe Brian) . El llibre esta plè de cites subrrallatbles, de fet així ho he fet, peró per aquest primer comentari he escollit la referencia que fà el mateix Jackson d’un estudi dels consultors de gestió Logan ,King i Fisher -Wright on parlen dels cinc estadis de desenvolupament tribal que tenes petites i grans organitzacions.
1. Estadi 1. “La vida és un fàstic” caracteritzat per la desesperació i l’hostilitat , típic de les bandes de carrer.
2. Estadi 2. “La meva mida és un fàstic” espai ocupat per persones apàtiques i passives
3.Estadi 3 . “Soc genial i tu no “. En aquest estadi els integrants de les organitzacions, necessiten guanyar i ho converteixen tot en una qüestió personal.Es un equip de guerrers solitaris.
4. Estadi 4. “Som genial i ells no ” Aquest tipus d’Equip necessiten un adversari fort i quan més gran sigui l’oponent , més poderosa serà la tribu.
5. Estadi 5 ” La vida és genial” Fase poc corrent, on el grup manifesta un sentiment i una convicció de que la vida és genial ( exemple Chicago Bulls , temporades 1995 a 1998 )
Per descomptat, la fase 5 és la de màxima Excel.lència,si un equip no té el sentiment d’unitat ,qualsevol esforç d’esdevenir referència caurà en sac trencat.
Phil Jackson explica que per aconseguir que els seus grups passessin de la fase 3 ( molt comú ) a la fase 4 i d’aquesta a la fase 5, feia servir conceptes com el mindfulness ( que es tracta bàsicament d’enrrecordarse de portar la ment al present ) i aixi amb tècniques de visualització i relaxació feia que el grup es concentres en la tasca de present . Phil Jackson , abans dels partits , dedicava uns moments per que els seus jugadors respiressin acompasadament, amb el lema “una respiració , una ment ” .

Bé, si els nois i noies en totes les categories fossin tractats de manera responsable , potenciant le seves capacitats en lloc de focalitzar en allò que no fan , tindríem coŀlectius que passarien facilment de la fase. 3 , a la 4 per Mantenir-se amb normalitat en la fase 5 . La vida és maravellosa .!!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: