79. Araceli Segarra “Ni tan alt ni tan difícil”

imageParla Araceli Segarra en el seu últim llibre “ni tan alt ni tan difícil” de les seves experiències vitals extretes de les ascensions als pics més alts del món i ho fa en un to un proper i senzill. Araceli Segarra és una alpinista coneguda i reconeguda a reu, que per aconseguir els seus èxits, ha tingut que combinar actituds i aptituds.

Ella és evidentment una atleta, la seva preparació és clau per aconseguir tenir cert nivell d’èxit, però com ella explica, no és suficient quan la muntanya esdevé imprevisible, és llavors quan les actituds són determinants. El treball en equip, l’empatia, la generositat, la capacitat de patiment, la resiliència o la solidaritat són alguns dels actius IMPRESCINDIBLES per, no només assolir l’èxit, sinó simplement per sobreviure.

El llibre combina narracions de moments límit en les seves expedicions, amb referències bibliogràfiques de diferents autors que ella destaca coma referents, entre d’altres. Edward Bono” Seis Sombreros para Pensar”, Victor Frank “El Hombre en busca de Sentido”, Daniel Goleman “Inteligencia Emocional” o Carl Honoré “Elogio a la Lentitud”.
Del llibre, destacaria un parell de idees clau. Araceli Segarra, com altres autors d’actualitat, parla del Milndfulness coma recepta per una vida equilibrada i explica com aquesta tècnica de meditació la va ajudar a superar moments realment límit.
D’altra banda l’autora, parla d’un concepte per a ella clau “l’ACTIVADOR” i el defineix com aquell element imprescindible per trencar una dinàmica negativa i transformar-la en hàbit positiu. “L’activador no és més que una manera de recordar nos i obligar nos a fer allò que volem tenir com a hàbit de forma que no ens puguem escapar. Si volem anar a córrer cada matí, ens posem les sabatilles esportives al peu del llit, de manera que no podem evitar veure-les en aixecar-nos.”. Per acabar aquest punt Araceli explica 7 hàbits per crear un hàbit positiu.
1. No oblidar l’ingredient màgic: l’ACTIVADOR.
2. Cal que el repetim cada dia.
3. Ser coherents afavoreix l’hàbit.
4 . Començar amb poc i anar a més.
5 . Eliminar les temptacions del nostre voltant.
6. Tenir un model a seguir.
7 . Si comences pensat que no et sortirà, considera ho un experiment. Els experiments no fracassen, només donen diferents resultats”.

Doncs bé, ben segur que rellegiré el llibre d’aquesta alpinista encara que només sigui per trobar que coincidim en les primeres referències esportives: Nadia Comanecci en els jocs de Montreal. (bona senyal)!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: