89. Els 20 minuts definitius

Interessant  estudi de 2009 de Charles Hillman and Darla Castelli, professors of kinesiology and community health,on expliquen la gran importància de preparar regularment als nois i noies per poder focalitzar a l’aula. 

Aquests autors ,recomanen als docents ,que els noies i les noies caminen durant 20 minuts abans de rebre la bateria de continguts. S’ha observat científicament que després de la pràctica ,els nois tenen activades parts del cervell ( aquelles que focalitzen L’atenció ) que d’altre manera no ho estarien.
Encara que només fos per això , hauriem de normalitzar l’activitat física coherent a l’ambit escolar i no m’estic referint a les hores específiques d’educació fisica que ja fan la seva funció , sinó a proposar i impulsar l’activitat fisica DIÀRIA amb objectius individualitats.
Tan difícil seria programar sessions curtes de “Walking “entre dues o tres sessions lectives ? , potser aquest seria un objectiu a assolir a l’estona d’esbarjo o pati , però la realitat és que molts nois i noies no fan cap tipus d’activitat física significativa en aquesta franja horària i a mesura que van creixent aquesta esdevé residual .
Així , penso que per millorar les capacitats dels nois i noies no cal augmentar la carrega lectiva sinó programar conscientment activitat física coherent !!! . Bé ara que el reconeixement de la titulació en INEF està més qüestionada que mai, els estudis científics en assenyalen entre d’altres com els promotors indispensables per a la salut , la pràctica coherent , la promoció de tots els talents esportius imagei també per a programar i guiar estones d’activitat fisica individualitzada per a una correcta actitud lectiva. Doncs a que esperem !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: