92. L’exercici com antidepressiu

imageNo és cap novetat que l’exercici ens fa sentir millor , que una pràctica regular és la millor manera d’estar equilibrats tan fiísica com emocionalment. La Vanguardia ( J.Corbella ) es va fer resó de dos investigacions que han vingut a posar llum ,des d’un punt de vista fisiològic ,a aquesta realitat .
La primera investigació de l’institut Mèdic Karolinska d’Estocolm , han publicat que ” els músculs produeixen unes proteïnes anomedada PGC-1a1 quan s’exerciten, aquestes proteïnes actuen sobre una molecula anomenada Kinurenina. En persones sedentàries la Kinurenina arriba al cervell i afavoreix la depressió , la PGC-1a1 modifica aquesta molecula i aixi no arriba al cervell. Jorge Ruas , director de l’estudi apunta que “aquest treball obre una nova via en el tractament de la depressió , en la que s’intenten actuar sobre els músculs enlloc d’apuntar-se directament al cervell.”
La segona investigació dels científics de la Universitat de Hong Kong, que publiquen que ” gràcies a la adiponectina, l’activitat física estimulada formacio de neurones en l’hipocamp , la qual cosa és bo per a la memòria i alleugera els símptomes de la depressió “.

Bé,a Keepmoving .me,segueixo els estudis de la Universitat sueca , ( en el post n*2 ja vaig publica un article referencial sobre “l’Exit dels esports de pilota “) i són tot un gust veure que el que hem explicat empàticament té una explicació científica .
Altres entitats també han publicat al seus blog aquesta notícia de La Vanguardia . La Corporació Sanitari Parc Tauli i la revista La Veu d’Afica .
( felicitats i gràcies. )
Per acabar recordaré una frase de la Societat americana de medicina . l’Exercici ES la medicina ” . Punt !!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: