96. Dante Panzeri: “El futbol, per ser seriós, ha de ser Joc”

imageExplicava Dante Panzeri (periodista argentí) al seu llibre “Futbol: Dinàmica de lo Impensado” de… 1967! Que el futbol només respon a la seva essència quan el practiquen com un JOC. Que de res val intentar fer d’aquest esport una ciència on els paràmetres siguin previsible o controlables.
El futbol, explica aquest autor, es cosa de “picaresca” de saber crear l’oportunitat allà on la resta només veuen ordre. “El futbol és improvisació, només podem organitzar allò que passa abans i després del partit, durant, només val adaptar-se a les circumstàncies”
Doncs estic força d’acord amb aquest autor, ja que la gran obsessió de tècnics i entrenadors es poder influir en el resultant mitjançant tàctiques innovadores.
Ja fa molt temps que venim proposant que si volem que els nois i noies pensin per si mateixos en un partit, ho han de començar a fer des d’etapes d’iniciació. I això s’aconsegueix  JUGANT!, jugant a futbol amb pilotes de rugby, amb 6 porteries o 3 porters, amb normes fluctuants o injustes… Amb propostes que incentivin la creativitat. PUNT!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: