98. Els escacs, un magnífic entrenament mental pels teus fills | Faros HSJBCN

Aquesta setmana ens fem ressò  d’un article de la revista Faros , on s’explica les avantatges que té la pràctica dels escacs en l’educació del nens i joves , ” és un magnífic entrenament mental , ja que potència en el nens i nenes ,multituds d’habilitats relacionades amb les matemàtiques, la lectura, la capacitat de concentració o la creativitat” . Aquest és un bon exemple d’estratègia educativa que va més enllà de la simple docència basada en continguts. Planteja un nous reptes i això sempre es bó.
Aquestes polítiques educatives , que aqui apareixen com a novetat, s’estan aplicant en altres països des de fa molt anys . Un dels nostres referents en aquest blog Gary Kasparov explicava en el seu llibre a”Com la vida imita als escacs ” que en aquest com en la realitat , es necessari analitzar, descartar, organitzar el pensament , comprendre les accions que poden passar, ser capaç de tenir enginy per treure el màxim partit de les nostres peces i minimitzar les opcions de l’adversari. Kasparov conclou que els escacs li han permès
“No tenir por d’escenaris desconeguts
i aquesta tambe és una gran lliçó , ja que ,en aquest mon tan dinàmic ,aquest nous reptes seran la normalitat.En tots ells confiança , anàlisi i decisió .

D’altre banda tambe s’ha publicat aquesta setmana que esta científicament provat que l’activitat física imagemillora substancialment el rendiment escolar . I no és només per un concepte mecànic -funcional , que també, els nens i nens que fan de l’esport font de noves i enriquidores experiències són més capaços d’empatatizar amb companys, assumir nous reptes i organitzar se més efectivament.

Recentment ,la fundació Joan Cruyff, ha implementat el pla Pati 14 on mitjançant el dibuix de zones motivants pels nens als patis de les escoles volen que l ‘hora d’esbarjo contribueixi decididament a augmentar el bagatge d’activitat física dels nois i noies . Felicitats !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: