99.Entrenar amb inteligència.

image

Interessant article de la Núria García al diari ARA ” l’Ansietat, la incòmoda companya dels esportistes”. En ell, l’autora, fa que la psicòloga Eva Molleja analitzi com atletes d’elit com Rafa Nadal, en un moment determinat de la seva trajectòria esportiva, sucumbeixen a la pressió ,gestionen malament les situacions d’ estrès i cauen de ple en l’ansietat.

La psicòloga recomana per aquests casos “treballar en control atensional, es dir ,saber estar aquí i ara”, MINDFULNESS! Que important és introduir aquesta tècnica de relaxació en les etapes de formació del nois i noies!

Si els nostres alumnes acumulen en el seu bagatge aquesta experiència, quan s’enfrontin a situacions d’estrès, podran fer-ne ús, tan en la seva trajectòria esportiva com personal. És el que la autora explica al final de l’article parafrasejant a Johan Cruyff “No hi ha prou amb entrenar-se intensament, cal entrenar-se amb Intel·ligència”.

Daniel Goleman en el seu llibre “Focus” explica que “la diferencia entren un bon esportista i un d’excel·lent recau en la dinàmica de pressa de decisions, especialment en els moment de gran estrès”.

Ell diferència  entre ment d’abaix a d’alt i ment de d’alt a baix. La primera és més ràpida, és involuntària i automàtica i esta motivada per impulsos i emocions.

La segona és més lenta, voluntària i és esforçada, és capaç d’aprendre i fer nous plans. En situacions d’estres un atleta preparat mentalment hauria de confiar en les tècniques i tàctiques preparades pre-competició, es a dir no deixar-se portar per la via de les emocions!!!

En etapes educatives I de forma jugada, els nois i noies haurien de vivienciar aquests moments crítics, per després, autoavaluar la seva pressa de decisions. Som hi!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: