102 . El factor Messi

image

Explicava Leo Messi fa unes setmanes a  la revista Barça ,que ell quan xuta a porteria ,ho fa de manera instintiva ” durant el joc ens trobem amb situacions molt ràpides  i no t’agafa per pensar si xutes amb la dreta o amb l’esquerra; busques la solució més ràpida en cada situació “( és a dir :crea )“. Leo Messi és des de molts punts de vista un geni , fà simple allò que la majoria de nosaltres només podem imaginar.

El repte d’entrenadors i Educadors no és fer jugadors clons a Messi ( missió impossible ) sinó entendre el missatge que Leo Messi explica en cada actuació i fer d’aquest missatge font de noves pràctiques. I aquest no ése altre que La Creació com a recurs imprecísdible.Leo Messi ése un artista per que ése un creador .Punt!
Bé,res més lluny del model actual . Els monitors intenten que els nois i noies NO COMETIN ERRORS ,repeteixen una i altre vegada situacions estereotipades fins que sembla que ho fan prou bé. Així tenim una immens número de participants que són prou bons fent el mateix , el factors diferencial és l’alçada o la velocitat de desplaçament però quasi mai el ingeni o la creativitat.
La nostra proposta ,va en direcció contrària del model recurrent . Als nois i noies els hem de proposar noves situacions , impensables i si voleu poc probables però d’alt valor afegit , on La ÚNICA eina valida sigui la creació i no la còpia del model.
ÉS clar, hem d’estar disposats a assumir el repte de mostrar pràctiques poc reconexibles i que els ben formats ens critiquin per diferents ,però sabem que la via és aquesta .

Reclamen l’ús de material recreatiu en les pràctiques d’esports reglamentats ,demanem que les normes siguin flexibles , que el joc i la diversió siguin la via de transmissió dels continguts , que la velocitat d’implementació de noves situacions sigui molt gran i que com el cas de Leo Messi potenciem el geni en detriment del aplicador .

Segurament, ni així tindrem mai més a un altre Messsi ,però tindrem cents de creadors que faran del seu art motiu d’admiració ,evolució i combinació ( aquí esta l’èxit ).Punt !

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: