104. Estanislao Bachrach ” l’activitat física com a promotor de salut mental “

imageEn aquest dies d’estiu ,diversos llibres m’han acompanyat en les estones de màxima calor , un d’ells ha estat “ENCAMBIO ” de Estanislao Bachrach. Vaig comprar el llibre per una conferència que vaig seguír a youtube on aquest autor parlava del mecanisme a utilitzar per canviar les nostres estereotipades accions i relacions .

ENCAMBIO , és una ampliació i una guia ,per qui la vulgui ,per assolir un millor autoconeiximent i així ser proactius en el nostre procés de canvi , sempre des d’un punt de vista científic .

En aquest llibre, també  he trobat diverses referències al món esportiu i de l’activitat física . Parla dels esportistes professional i dels mecanismes per gestionar la pressió , l’incertesa o la frustació.

Des d’un punt de vista genèric , Estanislao Bachrach com altres autors , recomana com a mesura insustituible per una salut global , la pràctica regular d’alguna  activitat fisica . Això ho fa recolzant els seus arguments des d’una visió científica que té poc d’opinable. Així recomana fer exercici regular , preferiblement en equip i si pot ser que sigui divertit . ( jo afegiria NECESSARIAMENT  divertit ). Punt.

M’ha semblat especialment interessant la part on parla del L-triftòfan. L’autor parla que” l’execici físic augmenta la circulació de sang en el cervell i així funciona millor . Les persones que fan activitat física regular tenen una sensació de benestar que els sedentaris no tenen,ja que l’execici fa pujar el nivell de L-triftòfan ( aminoacid ) al cervell cosa que facilita l’augment de  la serotonina ( hormona que fa que tinguem aquesta  gran sensacio de benestar )”

Doncs bé , si aquest autor i d’altres que ja he fet esment en aquest blog ( Antonio Damasio , Daniel Goleman …. ) recomanen per una correcta salut mental la practica regular d’activitat física , perquè molts dels nostres educadors ,obviant aquestes recomenacions ,fan tan excloents les pràctiques esportives que els nois i les noies abandonen l’esport i com  a consequència l’hàbit i l’experiència saludable . Fem ho be !! i Ja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: