106.Nou Model d’extraescolars esportives

imageEl passat dilluns 12 d’octubre La Vanguardia publicava en el seu setmanal Tendències , l’opinió d’un grup de psicolègs i pedagogs  que reclamen un nou model d’activitats esportives extraescolars basats en la no competició .Per  il·lustrar el seus raonaments expliquen exemples de resultats molt abultats i les actituds tancades i obseses d’entrenadors i pares que esperen que els nois i noies es comportin des d’un principi con a professionals .

En el mateix article ,un dels  experts consultats Benjami Montenegro , explica que ” les activitats esportives extraescolars  haurien de ser mixtes i sense marcador fins els dotze anys i després separar-se per sexes però seguint sense marcador fins als 16, edat en la que s’iniciaria l’esport competició. ” ” Si l’educació és obligatòria fins als 16 anys l’esport  també hauria de ser participatiu ,socialitzador i formatiu fins aquesta edat “.

Tant Montenegro com Alastrué , altre expert consultat , coincideixen que la clau per que l’esport resulti formatiu és l’entrenador que ha d’actuar com a educador i plantejar als jugadors objectius de tasca i  no de resultat .

Doncs bé, des de Keepmoving celebrem que aquest diari destaqui aquest tipus d’articles . Fa molt anys  que venim proposant que el rol de l’entrenador sigui sinònim d’educador i que assumint aquest rol d’educador, els nois i  noies , siguin educats per ser millors persones , millors companys i per gaudir en present .

Malauradament , això encara sona a Utopia i la norma és que els nois i noies estiguin al servei d’objectius incomprensibles  dels gestors dels clubs i de deliris de professionalitat d’entrenadors i de pares .

Si fóssim conscients de la gran oportunitat que estem desaprofitant veuríem a les pistes de bàsquet , als camps de futbol o a les escoles de patinatge com el nois i les noies JUGUEN . PUNT !

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: