107. Arthur Kramer ” A base d’exercici físic , el cervell rejoveneix”

imagePublicava La Vanguardia  en la seva secció La Contra  una interessant entrevista amb Arthur Kramer  de la Universitat d’Illinois . Aquest científic va venir a Barcelona per participar en B.Debate (http://www.bdebate.org) congrés de divulgació científica , organitzat per BioCat  i La Caixa .

Doncs bé , ell explica que ” Hem investigat els efectes de l’exercici aeròbic i de caminar . Correr anar en bicicleta i nedar porten a millors cervells , tan estructuralement com cognitivament. I sabem que amb l’exercici el cervell. REJOVENEIX
Els cervells ,amb l’edat , encongeixen , pero el cervell envellit d’una persona que fa exercici és del mateix tamany que els dels joves , està millor conectat i la seva activació funcional , quan recorda o memoritza, tendeix a ser com el d’una persona jove ”

També explica que ” es necessita molt poc exercici físic per obtenir grans beneficis cognitius. I que “l’activitat fisica , la implicació intel·lectual i la interacció social  fan que la frontera d’edat en que la gent contrau l’Alzheimer  s’alluny. ”

D’altre banda altre ponent dels debats , el prestigiós psicòleg Álvaro Pascual Leone  destaca en la mateixa direcció  que  ” Fer exercici“fa augmentar el gruix de l’escorça frontal del cervell, millora el control cognitiu i dels impulsos i contribueix a la formació de noves neurones”, Per això creu que l’exercici físic és més important per a un cervell sa ,que per a un cos sa.

Aixi , el gran repte dels professionals de l’ activitat física i l’esport  és recollir aquestes informacions i difondre-les amb responsabilitat .

El gran objectiu és conscienciar a pares i fill que l’esport i l’activitat fisica és una gran inversió  i que cada noi o noia que abandona la pràctica , és un fracàs col.lectiu ! PUNT !

 

http://www.lavanguardia.com/lacontra/20151029/54437525046/la-contra-arthur-kramer.html#ixzz3rMV51fFd

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: