108.Esport per a un cervell sà

Explicava Cristina Sàez , periodista especialitzada en divulgació científica de La Vanguardia , que “si volem mantenir el nostre cervell en forma , hem de fer esport “. Ella es feia ressò d’un article publicat a la revista Current Biology per part de la neurocientífica de la Univeristat de Pisa Vang Claudia Lunghi i l’investigador Alessandro Sale del Institut de Neurociències del Consell Nacional d’investigació d’Italia .
Ells expliquen que: “durant l’últim decenni , nombroses investigacions han demostrat que l’esport cardiovascular practicat de forma regular funciona com un greix neuronal que genera noves cel.lules nervioses en regions com l’hipocamp , un àrea relacionada amb l’aprenentatge i la memòria ; que provoca la generació de nous capilars sanguinis que irriguen millor el cervell i que provoca que les sinapsis siguin modificables, configurables “ així ,aquesta científica ,demostra amb aquest estudi que ” l’exercici , moderat, que tothom pot realitzar, a més de mantenir nos físicament saludables, és una forma senzilla de tenir el cervell àgil, flexible, i en edat adulta , rejovenir.lo”.
En aquest mateix article , Cristina Sàez tambe comenta les valoracions que David Costa , investigador de l’Institut de Neurociències de la UAB, respecte les investigacions de Lunghi i Sale. Ell explica que :”qui practica exercici cardiovascular de forma regular te un cervell més plàstic “i fa esment a diversos estudis que demostren que “els nois que fan algun esport ( i estudien ) acostumen a tenir millors notes que aquells amb una vida sedentària “.

Doncs bé , aquesta és una altre evidencia de la importància de que els nois i noies practiquin esport de manera regular durant les etapes infantil i jovenils . Però aquest esport ha de ser responsable , coherent i ben enfocat als objectius principals , no podem deixar que aquesta etapa crucial estigui liderada per personal poc preparat que confon els seus interessos amb els dels nois i noies .Com venim repetint en aquest blog , si els nois i noies gaudeixen de la practica aquesta sera font de bons moment i no voldran abandonar la , amb el conseqüent benefici a curt i llarg termini. Som.hi !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: