110. Kobe bryant: “El futbol em va ajudar a ser millor jugador de bàsquet “

image

Publicava El Mundo Deportivo el passat 11 de gener una petita notícia a la seva secció de bàsquet, on explicava Kobe Briant que: “haver jugat a futbol de petit, és una de les claus de la meva exitosa carrera esportiva en l’NBA“.

Kobe Briant  també explicava: “moltes vegades, el bàsquet dels Estat Units, només ensenya a jugar involucrant a un  o dos jugadors, bloqueig i continuació i coses així, però al créixer jugant a futbol, realment veus el joc com a combinació de tres o més jugadors. Els teus ulls i el teu cervell s’acostuma a la diversitat de possibilitats de joc”.

Ell posa com a exemple als San Antonio Spurs, “un equip amb molt jugadors europeus que van créixer jugant a futbol”.

La notícia va passar sense pena ni glòria pels lectors del diari que només li van dedicar un parell de comentaris i aquest allunyats dels fons del article.

Doncs bé, aquest article és un gran exemple de que l’especialització esportiva en edats infantils és un error estratègic de primera magnitud! Exemples com el de Kobe Briant el trobem en figures com Roger Federer o Steve Nash que van començar a practicar específicament el seu esport quan tenien 14 o 15 anys.

Com venim repetint en aquest “blog”, els nois i noies han de JUGAR i no PRACTICAR i no només perquè sigui més divertit (que ho és), sinó perquè des d’un punt  vista esportiu, els fa MOLT MILLORS! Malauradament, això continua sent una quimera, i així seguim veiem la iniciació esportiva plena de tòpics mal copiats dels entrenaments dels equips professionals.

Però també és cert que, molts de nosaltres, que som pares, volem veure als nostres fills, fent exactament això, per considerar que “progressen adequadament” i no estan perdent el temps. És imprescindible que ens habituem a veure als nois  i noies jugant, practicant lliurement o simplement fent accions d’altres esports.

Kobe Briant també parla dels Spurs, (aquí a keepmoving, també hem parlat dels Spurs i de les qualitats de Toni Parker ). Ho tornarem a fer en pròximes entrades del “blog”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: