111. Exercise is Medicine ( EIM) 

children playing soccer

children playing soccer on the sports field

La Vanguardia publicava una nota de la constitució  del Centre  Nacional  EIM – Spain  , format entre d’altres ,per  La Societat  Espanyola de Metges d’Atenció Primària i l’escola professional de Medicina de l’Educacio Física i l’Esport , per sumar-se a la iniciativa internacional EXERCISE IS MEDECINE, que promou l’ús d l’exercici físic ,no només com a hàbit saludable ,sinó també com a tractament mèdic per a persones amb malalties cardiovasculars ,mentals òssies , metabòliques , cervell-vasculars , respiratòries o fins i tot càncer .

D’altre banda i també a la Vanguardia ,Charles Hillman , doctor en Quinesiològia ,explica  a les pàgina de La Contra que :”el cervell del nen s’enriqueixen amb l’exercici , els augmenta la memòria i la capacitat cognitiva , i per tant, el rendiment acadèmic .”

Aquest autor recomana almenys setanta minuts cada dia d’exercici vigorós , en un ambient lúdic . Per això destaca  aquest doctor ,la importància dels esports d’equip.

Però tambe explica que ,en l’actualitat ,la majoria de nens creixen sedentaris , obesos, insalubres! Creixen malalties com la diabetis. Per acabar comenta que el sedentarisme és la tercera causa de mort als Estats Units !

Així, tenim dues grans explicacions per les quals fer activitat fisica és molt important , una preventiva , l’altre de recuperació , les dues molt importants ,però sense un seguiment significatiu . Els nois i noies fan poc exercici i quan estan presents ,la seva pràctica deixa molt que desitjar , els estimulem per guanyar enlloc de participar activament , calen professionals que estimulin als nois i noies i vetllin per unes sessions realment significatives 

Quan malauradament ,algú té alguna patologia ,els metges recomanen  una activitat fisica a l’engròs , quan el que realment caldria ,seria un programa detallat i personalitzat supervisat per altre professional del mateix nivell curricular que un metge , un Llicenciat en ciències de l’activitat fisica i l’esport .

Estem força lluny d’aquest marc referencial ,però ja hi han urgències !

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: