112.Cruyff: “El fútbol es para divertirse “

Meisjes op Straatvoetbal Toernooi op het Spuiplein in Den Haag

Meisjes op Straatvoetbal Toernooi op het Spuiplein in Den Haag

Molts  han estat els comentaris que s’han publicat  arrel del famós penalti  indirecte de Messi .Un dels més seguits ,ha estat el del ex entrenadors del FC Barcelona , Johan Cruyff. Ell, autor d’altre famós penalti indirecte , ressalta que ” el futbol  és per divertir-se “i que figures com Messi estan per divertir nos .

Johan Cruyff va ser un innovador tant en la seva etapa de jugador com en la de entrenador . Va resumir els seus valors en un llibre titulat ” Futbol, mi filosofia ” ( Ediciones B ) , en ell explica coses com aquesta:

” Todo, todo está en la calle. Allí es donde se descubre el fútbol, donde surge la pasión por este juego. En la calle se aprende a driblar, a combinar entre dos chutando contra el borde de la acera y a tirar y recibir el balón chutando contra un muro. Así se sientan las bases del manejo del bajón. Pero no solo eso. Se aprende también a mejorar el control corporal, porque caerse en la calle duele. Además, uno va perfeccionando sus habilidades de forma natural. Como, por ejemplo, cuando se echan pies para decidir quién es el primero en elegir a los compañeros que formarán su equipo. Echar pies es un pequeño ejercicio que ya requiere un sentido de la anticipación. Por lo tanto, el aprendizaje ya empieza antes de que comience el juego propiamente dicho. Uno va atesorando la sabiduría de la calle, que es una ventaja no solo en el fútbol, sino también en muchos otros ámbitos”.

Doncs , Molt bona definició d’un esport que és bàsicament  JOC, i que la pràctica  jugada sobre la globalitat ,és molt més efectiva que la repetició avorrida i estereotipada de certs gestos tècnics o situacions tàctiques .

Si com recomanava Cruyff, els nois i les noies juguessin  regularment en les sessions  extraescolars als camps de futbol,pistes de bàsquet  o altres com ho fèiem al carrer , tindríem practiques més riques , més intenses i més significatives .

La missió del educador, hauria de ser ,integradora amb aquells menys hàbils , motivadora per a tothom i estratègicament creativa .

Per acabar , ressalto un comentari del diari Marca , en defensa de l’acció de Messi :”El fútbol es esencialmente un juego y parte fundamental del juego siempre es el engaño.”  Doncs, a JUGAR!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: