114. Parlar amb la pilota

imagePublicava La Vanguardia  un interessant article  de Carles Ruiperez sobre  la forma de llençar les  faltes de Leo Messi . En aquest article, l’autor explicava que va ser Diego  Armando Maradona qui va ensenyar a Leo Messi el secret dels grans llençadors

El periodista referència a  Ramiro Martín, autor del libre “Messi, un genio en la escuela del Futbol “, aquest  explicava  que: “probablemente se trate del único legado concreto de Maradona a Messi”. El Pelusa quería que el líder de la albiceleste ejecutase los libres directos y se dio cuenta de que el barcelonista le pegaba demasiado seco al balón.No quites tan rápido el pie de la pelota, porque entonces ella no sabe dónde quieres que vaya”, le aconsejó al final de la sesión. Era una cuestión de información.

Segueix l’article explicant que : “En la serie de dibujos animados Campeones, Oliver Atom le habla a la pelota, porque quiere que sea su mejor amiga. Es una exageración, pero el impacto en un lanzamiento de falta no deja de ser un diálogo entre la bota, como extensión de la idea del lanzador, y el balón. El chutador tiene que darle una dirección, hacer de mensajero, aconsejar a su amiga, acompañarla de la mano, pero hablándole sólo con el pie. Y el diálogo ha dado resultado. Ahora donde Messi pone el ojo, pone la bala. Sus disparos siempre llevan peligro. Porque además de los 22 goles, en los últimos cinco cursos Messi ha estrellado 17 faltas en la madera. Todo a base de hablar con ella.”

Així  ,ens recomanen que els nois i les noies estableixin relacions tan íntimes  amb la pilota que acabin parlant  amb ella per assolir els seus objectius . I això com es fà ? Doncs JUGANT MOLT AMB LA PILOTA

Els jugadors que més practiquen , més inventen i més participen ,acaben fent de la pilota una extensió de la seva voluntat ,és a dir ,la pilota els obeeix i tots quedem bocabadats !!.

La nostra funció com a educadors és facilitar a tothom pràctiques on els nois i noies gaudeixin experimentant amb diferents pilotes , espais i temps .punt !!

D’altre banda a l’efecte que produeix el llençament de Messi I d’altres s’en diu efecte Magnus. Us deixem aquest video on explica la dinàmica d’aqueta acció .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: