116. Horts Wein . ” Entrenadors creatius, participants creatius”

image

“La meta principal en la formación de técnicos de Fútbol ha de ser crear entrenadores capaces de hacer cosas nuevas y no sólo repetir lo que han hecho otras generaciones de técnicos. Necesitamos más maestros creativos con capacidad de innovación. En vez de enseñar a sus alumnos todo lo que saben, deberían procurar despertar con métodos más eficaces todo el potencial dormido en cada uno de sus discípulos, llevándolos más allá de sus limitaciones”.

D’aquesta manera tan contundent ,començava Horts Wein al 2011 el seu article al Rincon del Formador . Aquest professional de l’activitat física i l’esport explicava que els tècnics que estan en contacte amb el nois i noies haurien de complir aquestes directrius bàsiques:

  1. Fomentar el pensament divergent dels seus alumnes.
  2. Facilitar la lliure expressió de cadascun dels participants.
  3. Impulsar la creació de NOUS moviments tècnics i tàctics.
  4. Premiar la innovació.
  5. Deixar més llibertat als alumnes .

Aquest autor també comenta que l’ensenyança basada en el comandament directe no permet la participació de l’alumne, ell proposa una delegació de tasques on es desenvolupi la capacitat del jugador /ora de pensar , de reunir dades, d’avaluar situacions, recordar solucions, d’imaginar i crear .( molt bé!).

En el mateix article repassava  les opinions d’altres professionals i aquests explicaven això: Bryan J Cratty “El verdadero aprendizaje solo se cumple transfiriendo a los alumnos las decisiones que hasta ahora estaban a cargo de los entrenadores”.

Blom “La creatividad es la forma más elevada de actividad mental y de logros de los humanos , pero actualmente pocos tecnicos saben estimularla”.

Wein ” El autentico tecnico de fútbol suscita ideas y abre la mente de sus jugadores para que estos  mejoren . Su principal función es HACER PENSAR a los alumnos/as en lugar de PENSAR POR ellos/ellas” ( AMEN !).

Excel.lent article d’aquest entrenador que ve a sumar altres reflexions en linea oposada al comportament general . La gran normalitat és  que els “entrenadors ” facin tot el contrari .Son directius en els seus plantejament , inaccesibles en les seves idees i punitius en les seves accions, és a dir unes remores a reeducar.

En aquest blog sempre he referenciat a  autors que han fet de la creativitat i la empatia el seu segell i així ho seguire fent . “Només la practica excel.lent fa jugadors excele.lents ” i aixó passa per entrenador creatius que facin crear i innovar als seus alumnes . ( punt !)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: